top of page

Skillet Pasta Carbonara

Voorbereiding:

5 Minuten

Kook tijd:

15 Minuten

Aantal porties:

3-4 Porties

Niveau:

Gemiddeld

Over het recept

Een van de makkelijkste gerechten uit de Italiaanse keuken maar daardoor niet minder lekker! Iedereen kent wel de potjes carbonara saus van de supermarkt, maar de lekkerste maak je natuurlijk zelf!

Origineel wordt carbonara gemaakt met guanciale (wang) maar als je dit niet in de buurt kunt vinden, kun je ook gebruik maken van pancetta of spek

Boodschappen

  • 500 gram Pasta (wij zijn fan van spaghetti maar alles kan!)

  • 250 gram Guanciale (spek of pancetta kan ook)

  • 150 gram Parmezaanse kaas

  • 4 eieren

Bereiding

Stap 1

Splits de eieren en leg deze in een schaaltje apart. Rasp ook alvast de parmezaanse kaas met een boxrasp of een handrasp.


Stap 2

Kook de pasta tot deze beetgaar is (volg hiervoor de instructies op de verpakking) en giet deze af. let op, giet niet al het kookvocht weg maar bewaar een kopje voor de saus zometeen.


Stap 3

Snijd de Guanciale in dunne sreepjes en bak deze in een skillet in ongeveer 5-6 minuten krokant (zet nu het vuur uit). Voeg vervolgens de pasta en de parmezaanse kaas rechtstreeks toe aan de guanciale (of spek). Voeg ook een beetje kookvocht toe (niet te veel, je kunt later altijd extra toevoegen).


Stap 4

Kluts de eidooiers kapot en doe deze ook bij de pasta in de pan. Blijf dit geheel nu goed doorroeren (als je dit niet doet krijg je een roerei) tot het geheel een romige saus wordt.


Saus te dun? Voeg een extra eidooier toe

Saus te dik? Voeg wat extra kookvocht toe


Stap 5

Serveer de pasta in een diep/pasta bord en maak af met wat extra geraspte parmezaanse kaas.bottom of page